Насловна Uncategorized Судија Перић тражи изузеће у предмету „Респиратори“

Судија Перић тражи изузеће у предмету „Респиратори“

223
0

Судија Суда Босне и Херцеговине Бранко Перић је затражио изузеће у предмету „Респиратори“, потврдио је за Кlix.bа судија Перић.

Кратко нам је казао да га у обављању судијске дужности спријечава „медијски тероризам“.

Предсједнику Суда Босне и Херцеговине Ранку Дебевцу је поднио захтјев за изузеће, али коначна одлука о евентуалном изузећу није на предсједнику Суда Босне и Херцеговине.

Наиме, сходно законодавству, предсједник Суда Босне и Херцеговине га није именовао у овом предмету, тако да га и не може ни изузети.

Изгледно је да ће коначну одлуку донијети Општа сједница.

Перић је затражио изузеће након што је 24. новембра објавио ослобађајућу пресуду свим оптуженима у предмету „Џенан Мемић“.

Осим Перића, у судском вијећу у овом предмету били су Ненад Шеледа и Изо Танкић. Међутим, Перић, као некога ко је прочитао првостепену пресуду, оштро је критикован од оних који су незадовољни пресудом.

Перић је до сада био и у судском вијећу у предмету „Респиратори“ за којег такођер постоји велики интерес јавности.

Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић (СДА), министрица финансија ФБиХ Јелка Милићевић (ХЏ), суспендовани директор ентитетске цивилне заштите Фахрудин Солак и власник компаније „Сребрена малина“ Фикрет Хоџић оптужени су за незакониту куповину 100 респиратора кинеског произвођача за 10 милиона КМ.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстУсвојен ребаланс буџета за ову и Нацрт буџета за наредну годину
Сљедећи текстПогледајте како ће изгледати нови туристички комплекс на Зеленгори