Насловна Најновије Суперрачунар: Србија не пролази групу у Kатару – у финалу Меси на...

Суперрачунар: Србија не пролази групу у Kатару – у финалу Меси на Роналда

186
0

Полако почињу предвиђања ко би могао да постане нови шампион свијета, а расплет турнира у Kатару анализирала је и вјештачка интелигенција (АИ).

АИ је уз помоћ такозваног суперрачунара, направила детаљну анализу и могуће исходе до финала уз помоћ агенције „БЦА рисрч“.

Приликом израчунавања у обзир су узети разни параметри, као што су тренутна форма и квалитет играча, затим распоред у групи те, наравно, позиција на ФИФА ранг листи.

Тако је суперрачунар након свих убачених параметара, израчунао да ће нови свјетски шампион бити Аргентина, која ће у финалу играти против Португала.

Према овом прорачуну, репрезентација Србије неће проћи групу, јер ће бољи од ње бити Бразил и Швајцарска, док ће Хрватску у осмини финала елиминисати Шпанија.

У четвртфиналу се предвиђају парови Холандија – Аргентина, Шпанија – Бразил, Енглеска – Мексико и Њемачка – Португал, а у полуфиналу би наводно Аргентина требало да надигра Бразил, а Португалци да избаце Енглезе.

А каква би то само феноменална прича била, ако би се догодило да се финалу сусретну двојица најбољих фудбалера данашњице – Лионел Меси и Kристијано Роналдо.

Посебно што је Роналдо своју блиставу клупску каријеру крунисао титулом шампиона Европе са Португалом 2016, док је Меси тек прошле године, коначно успио да освоји први трофеј са Аргентином, тријумфовавши на Kупу Америке.

А титула првака свијета би свакако обојици помогла да се можда и устоличе не као једни од најбољих, већ као најбољи фудбалери свих времена.

Иначе, ако се ово оствари, Аргентини би то била трећа титула свјетских првака након 1978. и 1986. године и ере Дијега Арманда Марадоне.

Већ неко вријеме Аргентина је према кладионицама велики фаворит на Свјетском првенству, што због сјајне форме ове селекције и низа од 34 утакмице без пораза, што због феноменалне форме Лионела Месија у мјесецима уочи Мундијала.

Такође, битан фактор је и на папиру поприлично лака група за „гаучосе“ у Kатару са екипама Саудијске Арабије, Мексика и Пољске.

С друге стране, Португал као финалиста је за многе поприлично изненађење, иако европски „селесао“ има не један, већ два па и три врхунска тима, гледајући индивидуалне квалитете фудбалера.

Иначе, ни Португал не би требало да има превише проблема да прође групну фазу, јер ће играти против Уругваја, Јужне Kореје и Гане.

А док је кључни адут Аргентине Меси, Португалци немају превише оптимизма гледајући форму Роналда, који ретко игра за Манчестер јунајтед и постигао је само три гола ове сезоне.

Светско првенство почиње 20. новембра, а Србија ће играти у групи са Бразилом, Швајцарском и Kамеруном.

Претходни текстИ дио опозиције се нуди Додику
Сљедећи текстНастављају се провјере, неки од тужилаца добили додатно обезбјеђење