Насловна Вијести Република Српска Сутра обиљежавање 30 година од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу

Сутра обиљежавање 30 година од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу

156
0

У Братунцу ће сутра бити одржан парастос и помен за 3267 српских жртава у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату у Средњем Подрињу и Бирчу.

Његова светост патријарх Порфирије уз саслужење митрополита, епископа и свештенства служиће Свету архијерејску литургију са почетком у 8:00 часова у братуначкој цркви.

Према програму обиљежавања, у 10.30 часова код централног спомен-крста на братуначком гробљу патријарх Порфирије уз саслужење архијереја и свештенства служиће помен страдалим Србима.

У 12.00 часова на Тргу Милоша Обилића биће одржан културно-умјетнички програм.

Ни након 30 година од ових злочина нико није оптужен, нити осуђен. Тишина је прекрила њихове хумке.

Страдања Срба Средњег Подриња и Бирча кроз цијели 20. вијек, осим непрекидне геноцидне намјере према српском народу, свједоче и неугасиву жељу тог народа за миром, опстанком и слободом.

Обиљежавањем страдања не оживљава се само сјећање на злочин убиства, нити се само одаје пошта према принијетој жртви на олтар отаџбине, него се слави и живот и васкрсење у испуњењу Христових ријечи:

„Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје“.

Невине жртве и њихови најближи, осим што вапе за земаљском и небеском правдом, пјевају и најљепшу оду братској љубави и слободи, преноси Деспотовина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас и до 39 степени
Сљедећи текстНафта појефтинила због страха од рецесије