Насловна Најновије Сутра отварање изложбе слика са ,,Арт симпозијума Јахорина“

Сутра отварање изложбе слика са ,,Арт симпозијума Јахорина“

131
0

Изложба умјетничких радова, насталих на Међународној ликовној колонији „Арт симпозијум Јахорина“ од 2003. до 2022. године, биће отворена сутра на Палама.

Оснивач и умјетнички руковидилац „Арт симпозијума Јахорина“ Лазо Савић изјавио је Срни да ће изложба слика бити отворена у оквиру фестивала „Сарајевска зима“ и трајаће 10 дана.

Савић је навео да ће бити представљена дјела четрдесетак умјетника из Србије, Јапана, Кине, Бугарске, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Хрватске који су у различитим техникама, попут акварела, савремене компјутерске графике, скулптура, уља и акрилика на платну интерпретирали љепоте Пала и Јахорине.

Отварање изложбе слика заказано је за 13.00 часова у холу Економског факултета.

Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“ основана је 1. маја 2003. године под покровитељством Олимпијског центра „Јахорина“ и уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајева Предрага Ласице.

Манифестација се одржава с циљем афирмација ликовне умјетности и умјетности уопште, развоја еколошке свијести, као и подстицаја туризма, како у Републици Српској, БиХ, региону тако и свијету.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПокренут опозив градоначелника Бијељине Љубише Петровића
Сљедећи текстБратунац: Ускоро бесплатни мамографски прегледи