Насловна Најновије Сутра почиње обиљежавање Дана и крcне славе општине Вишеград

Сутра почиње обиљежавање Дана и крcне славе општине Вишеград

184
0

Свечаности поводом Дана и крсне славе Вишеграда – Мале Госпојине, почеће сутра промоцијом ове општине за Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/ 2025. године.

У 19.00 часова у Културном центру „Иво Андрић“ биће приказан промотивни филм за „МОСИ“, а окупљенима ће се обратити члан сталне комисије за МОСИ Јадранко Јањић и начелник општине Младен Ђуревић.

У сриједу, 20. септембра, у 13.30 часова директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић и директор Туристичке организације Ваљево Ана Марковић, потписаће споразум о сарадњи с циљем повезивања ових организација, односно промоције туризма.

Потписивању у згради општинске управе присуствоваће и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

У сриједу је у 15.15 часова планирано полагање цвијећа на Споменик браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца.

У 19.00 часова у Културном центру „Иво Андрић“, биће одржана свечана академија на којој ће бити уручене повеље заслужним појединцима и установама из различитих области за унапређење живота и допринос развоју, афирмацији и промоцији угледа општине Вишеград.

Планирано је обраћање начелника општине Ђуревића и предсједника Скупштине општине Српка Баранца, а биће представљени филмови о достигнућима у овој општини и новим пројектима.

У музичком дијелу програма у великој сали Културног центра „Иво Андрић“ наступиће група „Катера“ из Источног Сарајева.

На празник Малу Госпојину, у четвртак, 21. септембра, у 9.00 часова биће служена Света литургија у храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану након које ће славска литија проћи до Андрићграда. Ломљење славског колача биће у згради општине у 11.00 часова, након чега ће бити организован славски ручак.

Претходно ће у 8.00 часова бити приређен традиционални пријем за пензионере општинске управе Вишеград.

Код вишеградске ћуприје у 20.00 часова планиран је концерт Аце Лукаса.

ИЗВОРсрна, фото општина Вишеград
Претходни текстТужилаштво БиХ затворило предмет „Икона“
Сљедећи текстПотписан протокол о сарадњи ОШ “Пале“ и ОШ “Светозар Марковић“ из Крагујевца