Насловна Најновије Сљедеће седмице „Дани болнице Србија`“

Сљедеће седмице „Дани болнице Србија`“

239
0

Традиционална манифестација „Дани болнице Србија`“ биће обиљежена низом активности од понедјељка до петка, 6. до 10. новембра.

Првог дана манифестације, у понедјељак планирана је акција добровољног давања крви радника Болнице, док ће у уторак, 7. новембра, бити организовано предавање за немедицински кадар под називом „Брига за здравље радника на радном мјесту“.

Изјаве за новинаре поводом предавања планиране су за 11.45 часова, најављено је из Болнице „Србија“.

За сриједу, 8. новембар, предвиђено је предавање за медицинске сестре и техничаре „Изазови исправне венепункције и манипулације узорцима крви“. Предавање ће почети у амфитеатру болнице у 9.30 часова, а изјаве за новинаре предвиђене су за 9.15 часова.

Истог дана у 12.00 часова на Тргу „Србија“ биће организована показна вјежба „Збрињавање хитних стања на терену“, која ће, у случају временских неприлика, бити одржана у дворани на Тргу.

За четвртак, 9. новембар, планирано је да у амфитеатру Болнице буде одржана школа електрокардиографије.

За 10. новембар планиран је Симпозијум доктора медицине, чија тема ће бити кардиометаболички синдром – „Савремени приступ у дијагностици и лијечењу“.

Симпозијум ће бити одржан у амфитеатру Болнице у 9.00 часова, док су изјаве за новинаре предвиђене 15 минута прије почетка догађаја. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоколац ће бити прва општина у РС која ће имати слободну пословну зону – У току израда елабората „Економска опрвданост слободне зоне Соколац“
Сљедећи текстСрпска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети