Насловна Најновије Сњежна олуја однијела 28 живота

Сњежна олуја однијела 28 живота

157
0

Број жртава сњежне олује и невремена које је захватило већи дио САД, повећан је на 28, док је више од 1,7 милиона домаћинстава и фирми остало без струје усљед оштећења на далеководима, јавља „Скај њуз“.

Смртни случајеви који се доводе у везу са невременом забиљежени су у Канзасу, Колораду, Кентакију, Охају, Небраски, Мизурију, Њујорку, Оклахоми, Мичигену, Тенесију и Висконзину.

У већини случајева ријеч је о саобраћајним несрећама због леда и слабе видљивости на путевима.

Посебно је тешка ситуација у Детроиту, Чикагу, Минеаполису и Денверу.

Усљед правих арктичких температура електро компаније моле потрошаче да штеде енергију не палећи непотребне уређаје и смањујући освјетљење.

Вјерује се да ће ово бити један од најхладнијих Божића у историји са температуром у Јужној Дакоти која је пала на минус 47,2 степена Целзијуса, а у држави Монтана на западу САД минус 45 степени.

Ниске температуре широм земље натјерале су власти да отворе такозване центре за гријање у библиотекама и полицијским станицама борећи се у исто вријеме да нађу одговарајући смјештај за бескућнике.

Због олује и снијега отказано је више хиљада летова, а само у посљедња 24 часа више од 1.000 летова, објавио је сајт „Флајтавер“.

У граду Бафалу, у држави Њујорк, забиљежени су урагански вјетрови уз обилан снијег. На завејаним путевима блокирана су ватрогасна и кола хитне помоћи која не могу да уђу до угрожених.

„Међународни аеродром у Бафалу данас и сутра биће затворен“, рекла је гувернер Њујорка Кејти Хочул.

Невријеме је погодило више од 250 милиона људи, а олуја је захватила простор од Квебека до Тексаса.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 15 беба
Сљедећи текстДодик: Искључиви мотив рада Владе мора бити добробит народа и интерес Српске