Насловна Најновије Тим љекара УКЦ-а чека одобрење да прегледа генерала Младића

Тим љекара УКЦ-а чека одобрење да прегледа генерала Младића

131
0
Из Хага би у наредних 10 дана требало да стигне одговор на молбу да одобре тиму љекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске да прегледа генерала Ратка Младића, изјавио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.
 

– Љекарски тим је спреман да крене у Хаг чим стигне одобрење. У њему су кардиолог, психијатријски форензичар, начелник неурологије и ја – рекао је Ђајић за Срну и додао да ће он сносити све трошкове авионских карата и смјештаја љекарског тима у Хагу.

Ђајић је навео да љекари УКЦ-а већ имају искуства када је ријеч о посјетама и прегледима, подсјетивши да је исто учињено и у случају Стојана Жупљанина и Миће Станишића.

– Након наше посјете њихово здравствено стање се поправило, јер смо им промијенили терапије – рекао је Ђајић.

Он је нагласио да љекарски тим УКЦ-а жели да прегледа генерала Младића и његову документацију и да пружи допринос његовом бољем третману у лијечењу, да одреди које лијекове треба да користи и гдје треба да се лијечи.

– Драго ми је да су након нашег захтјева већ урадили неку интервенцију и уградили пејсмејкер генералу Младићу – рекао је Ђајић.

Генералов син Дарко Младић рекао је раније Срни да породица чека да им саопште датум те посјете за четири љекара из Клиничког центра Бањалука.

– Ми смо поднели сву документацију, чекамо да нам дају датум када могу да дођу. То су четири лекара из Бањалуке. Иду неуролог, кардиолог, пулмолог и још један лекар – додао је Дарко Младић.

Бивши командант Војске Републике Српске служи у хашком притвору казну доживотног затвора.

 
 
ИЗВОРсрна
Претходни текстЕксплозија у погону „Трајала“ у Крушевцу, има повријеђених
Сљедећи текстПотврђена оптужница против два лица због тешке крађе