Насловна Најновије Трамп: Случајеви против мене су покушај да се осујети моја кандидатура

Трамп: Случајеви против мене су покушај да се осујети моја кандидатура

116
0
Бивши амерички предсједник Доналд Трамп критиковао је њујоршког тужиоца Алвина Брега због подизања кривичне пријаве против њега и нагласио да цијели случај представља мијешање у изборе без пружања доказа.
 

Рекао је да сви случајеви против њега представљају покушај да се осујети његова трећа кандидатура за предсједника САД, назвавши то „огромним мијешањем у изборе у до сада невиђеним размјерама“.

– Никада нисам мислио да би се тако нешто могло догодити у Америци. Једини злочин који сам починио је да неустрашиво браним нашу нацију од оних који желе да је униште – рекао је Трамп присталицама окупљеним у његовој кући у Мар-а-Лагу у Палм Бичу на Флориди.

Трамп, који се кандидовао за републиканску предсједничку номинацију 2024. године, у уторак увече је на Флориди одржао релативно кратак говор, у трајању од 25 минута, у поређењу са својим скуповима који понекад могу да трају и два сата, преноси Ројтерс.

Он је критиковао рад тужилаштва, али није позвао на нове протесте својих присталица, наводи британска агенција.

Такође, иако се очекује да ће се ускоро вратити у кампању, није износио детаље о томе.

Свој говор је посветио највише критикама које сугеришу да је оптужница против њега прогањање политичких противника који користе правни систем како би покушали да га спријече да поново као председник уђе у Бијелу кућу након избора 2024.

Трамп је оптужио окружног тужиоца Менхетна Алвина Брага да је хтео да га ухапси „прије него што је сазнао ишта о мени“.

Рекао је и да је судија у овом случају Хуан Мерчан „судија који мрзи Трампа“, али није понудио никакве доказе којима би подржао своју тврдњу да су они предузимали своје акције како би осујетили његову кандидатуру за Бијелу кућу.

Посебно је критиковао рад специјалног тужиоца Џека Смита због истраге у случају са повјерљивим документима, који су изнешени у Мар-а-Лаго, након што је Трамп напустио Бијелу кућу почетоком 2021., и кога је назвао „лудаком“ неколико пута.

Раније се Трамп изјаснио да није крив на суду на Менхетну по 34 тачке оптужнице за фалсификовање пословних докумената, пошто су га тужиоци оптужили да је организовао плаћања двијема женама прије избора 2016. како би спријечио објављивање њихових сексуалних сусрета са њим.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстМандић очекује обнову веза са Србијом и подршку „отвореном Балкану“
Сљедећи текстОблачно и хладно, на планинама снијег