Насловна Најновије Тривић: Нећу честитати побједу Милораду Додику

Тривић: Нећу честитати побједу Милораду Додику

189
0

Не прихватам изборне резултате који су тачан збир нетачних података и нећу честитати Милораду Додику, јер он није побиједио на изборима, већ је до побједе дошао крађом, што су показали и његови поступци и напади у данима иза нас, написала је Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника РС, на свом фејсбук профилу.

„Очигледно је да је ЦИК подлегла притисцама које су дошле од стране Режима, али врло могуће и неким другим притисцима за које ће се врло брзо сазнати, као што се у Босни и Херцеговини све унапријед и зна, те погазила изборну вољу народа, чиме је нажалост уништена још једна институција која је прије свега требала да служи народу“, навела је Тривићева.

Истакла је да је ЦИК својом одлуком, али и кроз образложења у дискусијама, недвосмислено легализовала изборну корупцију.

„Сви актери овог процеса су свјесни чињенице да су избори покрадени, али својим поступцима лагано ‘перу руке’ и легализују изборну крађу и корупцију, уз образложење да уз овакав Изборни закон, систем избора бирачких одбора и градских, односно општинских изборних комисија није могуће имати фер и поштене изборе“, навела је Тривићева.

Написала је и неће одустати од борбе, прије свега правне борбе.

„Важно је да, ма ко год шта говорио, истрајемо на томе да починиоци, али и налогодавци ове изборне крађе процесуирају, јер наше кривичне пријаве по овим питањима тренутно се налазе у правосудним институцијама и видјећемо да ли постоји довољно одлучности и храбрости да се ове ствари истјерају до краја“, написала Тривићева и додала:

„Моја Света дужност била је и остала да се борим за интересе и опстанак сопственог народа на територији Републике Српске и то ћу наставити да чиним и у будућности не обазирући се на нападе који долазе из редова Режима, а служити свом Народу за мене је увијек била највећа част и док сам била члан Народне скупштине Републике Српске, те као професор на Универзитету, али и прије тога. То ћу наставити да радим и након овог тренутка када је уважена воља превараната, а воља народа погажена без милости.“

Подсјећамо, ЦИК БиХ донијела је данас у Сарајеву допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске одржаним 2. октобра.

ИЗВОРНезависне
Претходни текстГости у емисији „Пулс града“: Вељко Ђоковић и Немања Поповић(ВИДЕО)
Сљедећи текстЦИК објавио резултате; Додик имао 26.935 гласова више од Тривићеве