Насловна Најновије Три године од избора патријарха Порфирија

Три године од избора патријарха Порфирија

121
0

Навршиле су се три године од када је Његова светост патријарх српски Порфирије изабран за поглавара Српске православне цркве /СПЦ/ на засиједању Светог архијерејског сабора.

Звона на Храму Светог Саве 18. фебруара 2021. године неколико минута прије 16.00 часова, огласила да је дотадашњи митрополит загребачко-љубљански Порфирије постао 46. патријарх српски.

Свечани чин устоличења новоизабраног архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског Порфирија почео је 19. фебруара 2021. године светом архијерејском литургијом у Саборном храму у Београду.

Његова свестост у бесједи након устоличења истакао је да ће радити на повезивању људи, на изграђивању мостова и успостављању дијалога са свима.

„У мојим молитвама на првом месту ће бити православни Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Србији, али и са нашим благоверним народом који живи у Црној Гори и Републици Српској, у БиХ у целини, али и у свим другим земљама где наш народ живи“, поручио је тада патријарх Порфирије.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Глас Српске
Претходни текст„Источна трибина“: Гост Аница Нинчић (Видео)
Сљедећи текстОсумњичени за изазивање опште опасности током дана пред тужиоцем у Бијељини