Насловна Најновије Тужилаштво БиХ истражује Шмита, предмет додијељен тужиоцу

Тужилаштво БиХ истражује Шмита, предмет додијељен тужиоцу

172
0

Тужилаштво БиХ је прије више од мјесец дана запримило акт Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), који је путем ЦМС система додијељен у рад тужиоцу, међутим, како кажу, у наведеном предмету нису до сада достављени докази.

Како у Тужилаштву кажу у наведеном предмету нису до сада достављени докази, који би упућивали на то да су извршена кривична дјела из Кривичног закона БиХ од стране службених лица у институцијама БиХ или страних држављана.

Појашењавају да нису поднесени извјештаји о почињеним кривичним дјелима, на шта су полицијске агенције обавезне Законом о кривичном поступку БиХ.

Протеклих дана Тужилаштво избјегава да конкретно наведе да су „формирали предмет“ у Тужилаштву БиХ већ су и даље скрштених руку пред информацијама безбједносних агенција о лажном представљању Кристијана Шмита и незаконитом уношењу оружја у БиХ.

Јелена Миовчић, портпарол СИПА рекла је да је ова агенција, на основу дописа министра безбједности БиХ Ненада Нешића, Тужилаштву БиХ доставила обједињене податке које су прикупљене заједно са Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ, Службом за послове са странцима и Граничном полицијом БиХ.

Подсјећамо, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић предао је у Тужилаштву БиХ документацију која потврђује да Кристијан Шмит није високи представник. Прије тога, Нешић је на конференцији за медије одржаној 12. октобра позвао Тужилаштво да хитно спроведе истрагу о нелегалном и лажном представљању Шмита као високог представника у БиХ и његовим активностима, те да о резултатима обавијести јавност.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ хуманитарној акцији за ученике са Космета до сада прикупљено 25.000 КМ
Сљедећи текстПодржан вето српског члана Предсједништва БиХ