Насловна Најновије Удружење „Романија“ донирало књиге Народној библиотеци Соколац

Удружење „Романија“ донирало књиге Народној библиотеци Соколац

178
0

Представници Удружења „Романија“ из Београда данас су Народној библиотеци у Сокоцу уручили 41 књигу са 38 наслова, чија је вриједност око 600 КМ.

Ово је други пут да Удружење помаже рад соколачке библиотеке навео је секретар „Романије“ Младен Ђурковић.

– Нама је заиста задовољство када можемо да помогнемо, нарочито у области културе, јер сматрамо да вриједност књиге не пролази и да упркос новим трендовима и технологијама мирис хартије је незамјењив љубитељима писане ријечи. Ми смо се такође договорили и да у наредном периоду уколико буде потребе за новим насловима будемо на располагању, рекао је Ђурковић.

Директорица Народне библиотеке Божица Јанковић се захвалила Удружењу на овом значајном поклону и подсјетила да су они прошле године донирали 50 наслова стручне литературе из области историје и економије, а да је сада ријеч о насловима белетристике. Углавном је ријеч о књигама које су недостајале, а које су тражене од стране читалаца.

Удружење „Романија“ у Београду окупља људе са подручја општина Рогатица, Пале, Хан Пијесак и Соколац, који живе у Србији али гаје и његују посебна осјећања према свом завичају.

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстСокочани апсолутни побједници фестивала „Пјевај, Србијо – под Букуљом, крај извора“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ Источном Старом Граду претпразнична атмосфера (ВИДЕО)