Насловна Најновије Универзитет у Источном Сарајеву први пут на међународној “Рур“ листи

Универзитет у Источном Сарајеву први пут на међународној “Рур“ листи

190
0

Универзитет у Источном Сарајеву, први пут је увршен на међунардну листу за рангирање универзитета „Раунд универзити ренкинг /РУР/“ /Round University Ranking/за 2023. годину, на којој је заузео 1.133 мјесто.

Ријеч је о свјетској ранг-листи која мјери успјешност 1.200 водећих свјетских универзитета из 85 земаља, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

„Раунд универзити ренкинг“ врши рангирање универзитета према 20 индикатора распоређених у четири кључне области – настава, истраживање, интернационална разноликост и финансијска одрживост.

Подаци и аналитика „РУР“ се прикупљају од „Kлеривејт“ /Clarivate/ аналитичке компаније, који је настала из „Томсон Ројтерс“ корпорације, а који су већ одавно синоним глобално релевантних библиометријских и аналитичких алата за вредновање продуктивности истраживача.

Широка покривеност, како географски, тако и временски, чини рангирање РУР јединственим алатом за избор универзитета за студирање, као и за поређење високошколских установа на глобалном нивоу.

На прва три мјеста нашли су се Харвард, Kалифорнијски технолошки институт и Станфорд, а попис свих универзитета је доступан на линку /roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2023/ .

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстСоколац: У школама одржано предавање о опасности од оружја
Сљедећи текстСоколац: Ухапшена два лица због наношења повреда