Насловна Најновије Упозорење на олујни вјетар

Упозорење на олујни вјетар

248
0

Републички хидрометеоролошки завод издао је за данас и сутра упозорење на олујни вјетар који ће имати ударе до 90, а на планинама и до 100 километара на час.

Јужни вјетар вечерас ће јачати на западу, а током ноћи у већини предјела. Током ноћи биће вјетровито уз олујни ветар на западу, до јутра у свим предјелима. Удари ће бити од 40 до 70 километара на час западу, навели су из Завода.

Вјетровито вријеме уз олујни вјетар у свим предјелима са ударима од 60 до 90 километара на час очекује се сутра ујутро и прије подне, а на планинама понегдје и 100 километара на сат.

„Средином дана вјетар ће постепено слабити на сјеверу, а до вечери ће ослабити у свим предјелима. У недјељу ће почети киша, прво на западу и југу, а током јутра и пријеподнева ће јачати и постепено ће се премјештати од запада ка сјеверу и истоку. Биће и пролазно јачих пљускова са грмљавином“, наведено је у саопштењу.

Обилније падавине очекују се на југу, од 30 до 70 литара кише по метру квадратном.

„Јака киша у кратком периоду може изазвати појаву убзраних поплава и проблеме са оборинским водама у Херцеговини. Због обилнијих падавина у Хрватској и Словенији очекује се пораст водостаја реке Саве“, истакли су из Републичког хидрометеоролошког завода.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВанредно обавјештење КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево
Сљедећи текстПрвенство Српске у боксу