Насловна Вијести Утврдити мотив напада на српску старицу у Косовској Митровици

Утврдити мотив напада на српску старицу у Косовској Митровици

192
0

Српска старица Божана Р. /84/, која је брутално претучена у својој кући у сјеверној Косовској Митровици, жртва је најбједнијих насилника и криминалаца, али и атмосфере насиља коју Приштина ствара протеклих седмица, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије наводе да очекују да починиоци овог гнусног гнусног напада, који су, према свједочењу жртве, говорили албански, буду што прије приведени правди како би се утврдило да ли је мотив напада на Божану Р. искључиво користољубље или је ријеч о застрашивању Срба на сјеверу Косова и Метохије.

Подсјетивши да се у прошлости дешавало да ескалацију запаљиве и агресивне реторике Приштине прате упади екстремиста у српске средине, који говор мржње својих политичких албанских лидера доживљавају као дозволу и позив за нападе на српска домаћинства, из Канцеларије указују да оваква врста напада на Србе најчешће остаје нерасвијетљена.

„Косовска полиција, уместо застрашивања српског народа, мора једном за свагда да се суочи са огромним набојем албанског екстремизма усмереног према свему што је српском“, истиче се у саопштењу.

Из Канцеларије указују да је проблем у томе што полиција не може истовремено и да штити и да застрашује грађане.

„Зато апелујемо још једном на смиривање тензија на Косову и Метохији и повлачење специјалних албанских полицијских снага са севера покрајине како би се грађанима вратио осећај сигурности, а друштво поново почело да функционише на мирнодопски начин“, поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

У ноћи између четвртка и петка двојица за сада непознатих нападача упали су у кућу старице Божане Р. у сјеверној Косовској Митровици, мучили је и претукли, тражећи од ње новац.

Божана Р, која се опоравља на одјељењу интензивне његе у болници у Сјеверној Митровици, испричала је да су двојица маскираних нападача са њом комуницирали на српском језику, али да су међусобно причали на албанском.

Она је испричала за „Косово онлајн“ да је тортура трајала више од пола сата и да је током тог времена један од нападача тукао, док је други претурао ствари по кући.

„Везали су ми руке и ноге и песницама су ме тукли, чупали су ме за косу и главом су ме тукли о под“, испричала је старица. 

ИЗВОРсрна, фото канцеларија за ким
Претходни текстЋорић се одрекао новчане награде у корист вишечланих породица
Сљедећи текстВишковић сутра на слави општине Пале