Насловна Најновије Ученици данас у клупама, седам дана послије трагедије

Ученици данас у клупама, седам дана послије трагедије

160
0

Ученици београдске Основне коле /ОШ/ „Владислав Рибникар“, данас су се вратили у школу, седам дана након што је ученик седмог разреда те школе убио осам ђака и чувара, а ранио шест и наставницу.

Полиција обезбјеђује улаз у школу, а умјесто уобичајене наставе, дјеци ће данас бити пружена подршка и отворен разговор, а настава ће почети онда када ученици и наставници процијене да је за то дошло вријеме, јавио је РТС.

Ђаци који то желе, данас могу да крену у школу, а из Савјета родитеља је речено да су родитељи синоћ о томе обавијештени мејлом.

Позвани су и родитељи да, уколико постоји потреба, дођу са дјецом која би овај први дан у школи и седми дан од трагедије требало да проведу са одјељенским старјешинама на два школска часа.

Активности ће се прилагођавати потребама, а дјеца, родитељи и наставници могу да разговарају са психолозима, који су у школи како би им пружили подршку.

Савјет родитеља је јуче одлучио да буде усвојена препорука Министарства просвјете Србије, психолога и стручњака и да би дјеца требало да се врате рутини.

И данас, као и претходна два дана, врата школе од јутра су отворена за продужени боравак ученика од првог до четвртог разреда.

Из Министарства просвјете Србије медији су позвани на разумијевање и подршку, како би ученицима који су преживјели овако тешку трауму, сви заједно омогућили простор за миран повратак у њихову школу и опоравак.

Молба је да дјеца, родитељи и наставници, не буду изложени објективима и погледима, а савјети психолога и медијских стручњака указују да би непримјерено извјештавање значило поновно преживљавање трауме, посебно код дјеце.

Сутра би дан у школи „Владислав Рибникар“ требало да почне разредним часом, а да се заврши родитељским састанцима и да за дјецу траје сат дуже него данас.

Родитељи би до краја седмице требало да буду обавијештени о плановима за наредну недјељу. На њима раде представници ресорних министарстава, наставници, родитељи и психолози.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстДанас комеморација настрадалим ученицима ОШ “Владислав Рибникар“
Сљедећи текстДанас наоблачење и киша