Насловна Најновије Ученици ОШ “Веселин Маслеша“ из Фоче, најбољи шахисти у Српској

Ученици ОШ “Веселин Маслеша“ из Фоче, најбољи шахисти у Српској

251
0

Ученици Основне школе „Веселин Маслеша“ из Фоче, освајањем првог мјеста у шаху на републичком финалу Малих олимпијских игара Републике Српске у Источном Сарајеву, наставили су контиунитет у освајања медаља на омладинским шаховским такмичењима.

На републичком финалу учествовало је шест школа – побједници регионалних такмичења и то школе из Бањалуке, Приједора, Теслића, Бијељине, Фоче и Источног Новог Сарајева.

Фочаци су, као прваци херцеговачке регије, на републичком такмичењу прво мјесто освојили убједљиво, са четири побједе и само једним неријешеним резултатом.

Колико су били доминантни говори податак да су остварили побједе од 3:0 и 3:1, док су само са школом из Теслића одиграли неријешено 2:2.

За побједнички састав из Фоче, шаховску секцију коју води вјероучитељ Радан Мимић, наступили су Лазар Мимић, Стефан Носовић, Софија Мимић, Стефан Митровић, Васика Ивановић и Дијана Радовић.

Сви они су чланови Омладинског шаховског клуба „9. јануар“, који је већ годинама шампион Српске у шаху у млађим категоријама.

Најбоља од најбољих на Малој олимпијади била је Софија Мимић, која је побиједила у свих пет партија које је играла, а одмах послије ње је Стефан Митровић, који је освојио 4,5 бодова, те Лазар Мимић са четири од могућих пет бодова.

Ово је треће финале од када је шах уврштен у Мале олимпијске игре, а Основна школа „Веселин Маслеша“ учествовала је на сва три. Претходна два пута је освајала бронзану медаљу и ово јој је прво злато.

Друго мјесто освојила је Основна школа „Петар Петровић Његош“ из Теслића, а треће Основна школа „Свети Сава“ из Бијељине.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстЈедно од два највећа полицијска признања додијељено начелнику општине Пале Бошку Југовићу (ВИДЕО)
Сљедећи текстЈелица Брестовац одушевила паљанску публику (ВИДЕО)