Насловна Најновије У општини Трново реализовано неколико инфраструктурних пројеката

У општини Трново реализовано неколико инфраструктурних пројеката

196
0

Ових дана завршени су радови на асфалтирању дионица цесте у насељима Батици и Оглавак.

Извођач радова „Илиџа Путеви“ д.о.о. из Источног Сарајева асфалтирао је дионицу пута у насељу Батићи дужине 170 метара у вриједности од 22.033,74 КМ, док је у насељу Оглавак асфалтирање 120 метара пута додијељено извођачу радова ГП „Пут“ из Источног Сарајева.

У МЗ Трново санација и асфалтирање саобраћајнице у дужини од 700 метара према насељу Миље извела је фирма „Илиџа путеви“ из Источног Сарајева, а вриједност радова износила је 99.432,80 КМ.

Осим асфалтирања, урађена је и расвјета у МЗ Кијево за насеље Јабланица 2 дужине 1670 метара, чија је вриједност 49.951,98 КМ, а извођач радова је „Енергоматика“ д.о.о. Фоча и „ЗЛАТНЕ РУКЕ“ д.о.о. Пале.

Ови пројекти реализовани су у сарадњи општине Трново и општине Трново из ФБиХ, на основу потписаног споразума о заједничком суфинансирању радова на санацији и асфалтирању локалних путева на територији општине Трново у Републици Српској.

Споразум иначе обухвата извођење радова на локалним путевима према Миљу, Оглавак, Каменом, Бијелој Води, Батићима, Улобићу, а за реализацију ових пројеката обезбијеђено је 175.000,00 КМ.

Расписан је конкурс за пројекат водоводне мреже у насељу Батићи и ускоро се очекује његова реализација.

ИЗВОРопштина трново
Претходни текстМитрополит на слави Храма Светог Георгија у Миљевићима
Сљедећи текстКишовито током дана, увече обилније падавине