Насловна Најновије У току бројање гласачких листића из Фоче и Новог Горажда

У току бројање гласачких листића из Фоче и Новог Горажда

189
0

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву у току је контролно бројање гласачких листића из Фоче, Новог Горажда и са неколико бирачких мјеста из Теслића за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, речено је Срни у овом центру.

Из Главног центра су навели да би контролно бројање могло бити завршено око поноћи, те подсјетили да је синоћ завршено контролно бројање гласова из Требиња.

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ утврдила је у суботу, 22. октобра, прелиминарне резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Из ЦИК-а БиХ су навели да ће резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске бити утврђени када се стекну услови за то, те да Главни центар за бројање није окончао активности по наредби ЦИК-а БиХ од 10. октобра.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена јер још нису утврђени резултати избора.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ недјељу почиње зимско рачунање времена
Сљедећи текстВјежба ,,ЕУФОР брзи одговор 2022“ у петак