Насловна Најновије У четвртак у Рудару највећи протест Срба са сјевера покрајине

У четвртак у Рудару највећи протест Срба са сјевера покрајине

135
0

Кризни штаб општина Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и Косовска Митровица позвао је Србе на протест у четвртак, 22. децембра, у Рудару за који наводи да ће бити највећи до сада.

У саопштењу Кризног штаба се наводи да протест организују због најновијих пријетњи премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, који је позвао на нестанак српског народа и на убијање Срба на барикадама.

– И због директне подршке Куртију немачког амбасадора у Приштини Јорна Родеа који се дрзнуо да поставља ултиматуме и рокове за уклањање барикада и стао на страну Куртијевог терора и насиља позивамо српски народ на Косову и Метохији на највећи народни протест икада – наводи се у саопштењу.

Из Кризног штаба су позвали народ да се окупи, да се пошаље јасна заједничка порука да Срби не пристају на прогон и убијање и да сјевер Косова и Метохије није нити Њемачка нити Куртијева прћија него мјесто гдје Срби живе и на коме желе да остану и опстану.

Протест ће бити организован у 12.00 часова.

Министар унутрашњих послова у влади самопроглашеног Косова Џељал Свећла каже да предсједник Српске листе Горан Ракић наводно одржава барикаде на сјеверу Косова у сарадњи са „криминалним и оружаним групама“, а да они из Приштине улажу „максималне напоре са својим партнерима да уклоне барикаде без икакве могуће ескалације“.

Свећла је у објави на својој „Фејсбук“ страници истакао да „нема компромиса са криминалом“.

Предсједник Српске листе и члан Кризног штаба Горан Ракић поручио је данас да ће барикаде са сјевера Косова и Метохије бити уклоњене када буду ослобођени ухапшени Срби, специјалне јединице косовске полиције напусте сјевер Покрајине и уклоне се спискови за одстријел Срба.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПале, Мотомразеви дјеци подијелили 700 новогодишњих пакетића(ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 20.12.(ВИДЕО)