Насловна Најновије У 12 општина обновљене 23 стамбене јединице за реадмисирана лица

У 12 општина обновљене 23 стамбене јединице за реадмисирана лица

164
0

Министар за људска права у Савјету министара Милош Лучић изјавио је Срни да су у 12 општина у БиХ обновљене 23 стамбене јединице у оквиру пројекта подршке систему прихвата држављана БиХ која се враћају по споразума за реадмисију, за што је њемачка Влада издвојила више од 600.000 КМ.

„Ријеч је о пројекту који је склопљен са Њемачком и о износу од више од 600.000 КМ којима смо помогли локалне заједнице да обнове објекте гдје ће бити смјештене реадмисирана лица“, рекао је Лучић.

Он је изразио задовољство што у пројекту учествују мале и средње развијене општине, а тос у Трново у Републици Српској и Дрвар у Федерацији БиХ.

„Данас смо потписали одлуку о дознаци намјенских средстава од 99.000 КМ. Та средства ће у суштини бити искориштена за особе које ће бити смјештене и одржавање стамбених јединица које смо обновили“, рекао је Лучић.

У току ове године, каже Лучић, овим локалним заједницама дозначено је 105.000 КМ за рачунарску опрему.

„Министарство је успјело да за реадмисију ове године издвоји 150.000 КМ“, истакао је Лучић.

Он је навео да је недавно у Нинбергу у Њемачкој разговарао са потпредсједником Канцеларије за миграције и избјеглице Карин Харселанд у вези са пројектом који је БиХ добила, те нагласио да би почетком наредне године БиХ требало да добије још један пројекат.

ИЗВОРСрна
Претходни текстОбиљежен Дан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву(ВИДЕО)
Сљедећи текстМароко и Хрватска у осмини финала Мундијала у Катару