Насловна Најновије Хан Пијесак: Изградња далековода за резервно напајање струјом

Хан Пијесак: Изградња далековода за резервно напајање струјом

198
0

На подручју Хан Пијеска, у току је изградња 10 киловолтног далековода „Хан Крам“, чија је вриједност радова 67.000 КМ, а који ће обезбиједити резервно напајање електричном енергијом за 2.000 потрошача у овој општини, речено је Срни у предузећу „Електро-Бијељина“.

У реализацију овог пројекта на дионица Хан Крам – Ранчићи, како је наведено, кренуло се прошле године послије састанка руководства општине Хан Пијесак и представника „Електро-Бијељине“, завршетак радова планиран је крајем ове године, а извођач је „Електро-Бијељина“.

У општини Хан Пијесак су рекли Срни да су за обезбјеђење алтернативног напајања електричном енергијом одабрали правац према сусједној општини Соколац.

Начелник општинског Одјељења за управљање развојем, привреду, финансије и друштвене дјелатности Славица Ашоња навела је да се потрошачи на подручју општине Хан Пијесак електричном енергијом тренутно напајају само из правца општине Власеница, па усљед временских неприлика долази до честих прекида.

„Зато је Пројекат изградње алтернативног правца напајања од изузетног значаја за становнике и привреду наше општине“, рекла је Ашоња.

Према њеним ријечима, изградња другог далековода, који ће се градити као наставак већ започетог на подручју општине Хан Пијесак, почеће за десетак дана.

Она је додала да ће се овај 10 киловолтни далековод пружати дијелом подручја општине Соколац и да ће бити у надлежности „Електродистрибуције“ Пале.

Ашоња је додала да је извођач радова за други далековод одабран на тендеру прошле године и да у општини Хан Пијесак, која ће финансирати овај дио пројекта, чекају грађевинску дозволу.

ИЗВОРСрна
Претходни текстВласник хотела “Јабланица“ Алмир Џафић, негирао кривицу
Сљедећи текстСНС прославио страначку крсну славу Свету Петку