Насловна Најновије Цивилној заштити Вишеград уручена информатичка опрема

Цивилној заштити Вишеград уручена информатичка опрема

78
0

Цивилној заштити Вишеград данас је предата информатичка опрема, која је набављена у оквиру пројекта ЕУ намијењеног за превенцију поплава и шумских пожара на западном Балкану и Турској.

Координатор ИПА програма „Поплаве и пожари“ Јелена Савовић Тодоровић, рекла је да је Вишеград био укључен у прву компоненту која се тиче поплава.

„У оквиру овог програма припадници Цивилне заштите су прошли низ обука и симулација ситуација које се тичу поплава, те је установљено да је уз спремност људских капацитета неопходна и техничка подршка, а информатичка опрема употпуниће функционисање службе“, истакла је Тодоровићева.

Самостални стручни сарадник за послове Цивилне заштите Драгомир Јовановић истакао је да ће због специфичности положаја општине Вишеград ова опрема помоћи у ефикасном раду.

„Општина Вишеград има природна богатства која прате безбједносни ризици као што су пожари и поплаве, односно изливање ријека из корита, па ће захваљујући овој опреми степен безбједности бити виши“, рекао је Јовановић.

Цивилна заштита Вишеград у протеклом периоду је у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње добила један моторни чамац и возило, као и опрему која је унаприједила рад службе.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЋосић честитао 8.март, нерадни дан за жене у градској управи
Сљедећи текстРХМЗ: У недјељу јак и олујни вјетар