Насловна Најновије Четири медаље за каратисте „Гласинца“

Четири медаље за каратисте „Гласинца“

114
0

У организацији Карате савеза Федерације БиХ јуче је у Сарајеву одржан међународни карате турнир „Сарајево опен“ за дјецу, кадете, јуниоре и сениоре. На такмичењу је учествовало 105 клубова са 875 такмичара из 5 држава.

Тренер клуба Миодраг Боровчанин казао је да је у Сарајеву наступило 9 младих такмичара који су освојили четири медаље.

„По 3 бода за наш клуб су освојили Ања Копривица, која је освојила злато у катама појединачно у категорији дјевојчице 13 година и  Павле Петрушић који је злато освојио у борбама појединачно у категорији -52 кг дјечаци 12 година. Милица Јовановић је освојила сребрну медаљу у борбама појединачно у категорији дјевојчице 10 година -40 кг, док је Лазар Мирковић освојио бронзу у категорији борбе појединачно -45 кг дјечаци 10 година. Имали смо велика очекивања од Марије Ећимовић која се на нашу жалост разбољела и није могла да учествује у такмичењу, док је повреда спријечила Стефана Јањуша да оствари запаженији резултат. Ово је уједно било изборно такмичење које ће се бодовати, као и првенство Босне и Хецеговине које ће се крајем априла одржати у Зеници, и збир освојених бодова ће одредити репрезентативце Босне и Херцеговине за предстојеће Балканско првенство у Бару у Црној Гори“, истакао је Боровчанин.

Са овим резултатима Карате клуб „Гласинац“ заузима 12 мјесто од 105 клубова и прикупљени су битни бодови тамичара клуба пред репрезентативни избори за предстојеће Балканско првенство.

ИЗВОРInfo centar Sokolac
Претходни текстВласеница, одиграна монодрама “Јефимија” (ВИДЕО)
Сљедећи текстФК Рудар – ФК Фамос 3:1 (2:1)