Насловна Најновије Шулић: Шмит и остали схватили да је Јахорина примамљиво мјесто за улагање

Шулић: Шмит и остали схватили да је Јахорина примамљиво мјесто за улагање

101
0

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, сматра да Правобранилаштву БиХ, Кристијану Шмиту и свима другима смета што се продаје земљиште на Јахорини, јер је она постала примамљиво мјесто за улагање.

„Поносан сам на оно што је урадила Влада Републике Српске, да би се повећао пословни амбијент на Јахорини“, рекао је Шулић, додајући да би волио да такав пословни амбијент постоји и на Бјелашници или на неком другом туристичком комплексу у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

Шулић је новинарима у Бањалуци рекао да је земљиште на Јахорини, на јавној лицитацији продато изнад тржишне вриједности. „До сада је увијек била ситуација да је земља продавана или давана испод цијене или потпуно бесплатно неком од инвеститора“, рекао је Шулић.

Он је напоменуо да се сва продаја земљишта на Јахорини, врши на основу Закона о стварним правима Републике Српске.

„Све је у складу са законом и прописима Републике Српске. Сви који купују земљу на Јахорини непосредном погодбом, купују по тржишној цијени коју је прогласио вјештак“, појаснио је Шулић.

Он је рекао да учесник јавне лицитације, односно купац има рок до 12. марта да уплати износ средстава за земљиште.

Према процјени Олимпијског центра, каже Шулић, тренутно се на Јахорини гради у вриједности већој од три милијарде КМ.

Шулић је навео да ФБиХ није стало да било којом правном одлуком поправи стање у овој области у том ентитету, већ жели да буде само политички инструмент заустављања привредног развоја у Републици Српској.

Компанија „Дрво-експорт“ из Теслића, купила је земљиште на Јахорини за 41 милион КМ, чиме је кренула у реализацију великог пројекта изградње укупно седам објеката хотела и апарт-хотела, који ће имати око 80.000 метара квадратних.

Укупно је планирано да се на Јахорини инвестира више од пола милијарде КМ, речено је раније у тој компанији.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдлуком Владе Републике Српске, малопродајна цијена бијелог хљеба 1,90КМ
Сљедећи текстСутра облачно са кишом уз температуру до 20 степени Целзијусових