Насловна Најновије Ђоковић: Знам да могу да освојим „златни слем“

Ђоковић: Знам да могу да освојим „златни слем“

253
0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пред наступ у Дејвис купу у Малаги дао је интервју за шпанску „Марку“.

Прво питање за Ђоковића било је шта је сљедећи рекорд који жели да обори.

– То је добро питање. Вјероватно рекорд по броју освојених титула. Желим да освојим што више турнира и престигнем Конорса. Увијек су на хоризонту рекорди који се могу оборити. Исто тако, желим да имам моје рекорде и историју, то је најважније. Да бих освојио велике титуле, морам да задржим ниво интензитета, посвећености и мотивације – рекао је Ђоковић.

Послије Ђоковићеве побједе против Карлоса Алкараса у полуфиналу АТП Финала у Торину, тренер шпанског тенисера Хуан Карлос Фереро рекао је да Алкарас мора да учи од Ђоковића пофесионализам и у тенису и у животу.

– Драго ми је што је то рекао о мени. Веома поштујем Ферера, на основу чињенице да је био број један. Увијек сам био импресиониран колико је био професионалан и озбиљно се бавио тенисом. Очигледно је да је много помогао Алкарасу не само да постигне успјех, већ и да одржи понизност и шампионски менталитет. Захваљујући Хуану Карлосу и образовању његове породице, он је зрелији него што његове године сугеришу. Има само 20 година, али се на терену понаша као неко ко има много искуства и зрелости – истакао је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета послије освајања Торина говорио је да му је циљ за наредну годину да освоји четири гренд слема и нападне олимпијско злато у Паризу – популарни „златни слем“.

– Да ли је било реално мислити да ћу ове године освојити три од четири гренд слема? Прије пет година или чак прије годину или двије, мислим да људи нису мислили да је то могуће. Познајем себе и знам да ако се осјећам добро физички и психички, да сам способан за то. Не желим да звучи као непоштовање према мојим ривалима. Знам да се хиљаде играча боре за исти циљ, али знам ко сам и вјерујем у себе – објаснио је Ђоковић.

Србија у четвратак почиње наступ у Дејвис купу, а први ривал је Велика Британија у четвртфиналу.

Ђоковић је у Малагу стигао послије освајања Завршног турнира у Торину, где је узео седми трпфеј и потврдио прво мјесто на АТП листи.

Освајач 24 гренд слем титуле, осму годину завршава као најбољи играч планете, а овог понедјељка започео је и рекорду 400. недјељу на врху.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстКошарац затражио хитну сједницу Извршног обавјештајног одбора поводом Хелезових навода
Сљедећи текстПогледајте какво нас вријеме очекује за викенд