Насловна Најновије Ђоковић и Ђере на теренима Рима

Ђоковић и Ђере на теренима Рима

233
0

Српски тенисери Новак Ђоковић и Ласло Ђере данас излазе на терене у мечевима трећег кола на турниру у Риму. Најбољи тенисер Србије и свијета Новак Ђоковић играће против Грегора Димитрова., а први на терен ће изаћи Ласло Ђере против Кристиана Гарина.

Ласло Ђере је одлично почео наступе у Риму, а за пласман у треће коло убједљиво је надиграо далеко боље пласираног на листи тенисера холанђанина Ван де Зандшлупа са 2:0 (6:3.6:4).

У дуелу за пласман у осмину финала српски тенисер који је тренутно 62. на листи састаће се са Чилеанцем Кристианом Гарином који је тренутно 79. играч свијета.

Њих двојица добро познају међусобне стилове игре јер су до сада два пута одмјеравали снаге на терену, а скор у побједама је неријешен па ће овај дуел за њих имати и посебан значај у личном надметању.

Бранилац титуле Новак Ђоковић био је слободан у првом колу, а у другом је надиграо Аргентинца Томаса Мартина Ечеверију са 2:0 (7:6, 6:2).

Пут ка одбрани титуле наставља дуелом са Бугарином Григором Димитровим који је елиминисао Стена Вавринку.

И них двојица се одлично познају и знају међусобне стилове игре јер су до сада на бројним турнирима одмјеравали снаге.

Одиграли су чак 12 мечева, а у побједама убједљиво води први тенисер свијета са 11 побједа док је Димитров освојио само један меч и то прије десет година у Мадриду.

Планирано је да од српских  тенисера први на терен изађе Ђере око 12.30, а почетак меча Новака Ђоковића је планиран за 14.00 часова. 

ИЗВОРртс
Претходни текстУ Блажују парастос за 1.064 погинула борца Војске Републике Српске
Сљедећи текстЛана Лубура освојила бронзу