Насловна Најновије Ђоковић у осмини финала Синсинатија, Фокина предао меч

Ђоковић у осмини финала Синсинатија, Фокина предао меч

206
0

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира у Синсинатију пошто му је Алехандар Давидович Фокина предао меч у првом гему другог сета при вођству Ђоковића од 1:0 у сетовима. Ђоковић ће се у трећем колу срести са Французом Гаелом Монфисом.

Тренутно други тенисер свијета Новак Ђоковић је први сет добио са 6:4 после 42 минута игре, а послије два одиграна поена у првом гему другог сета Шпанац је због проблема са леђима морао да преда меч.

Алехандар Давидович Фокина је добро ушао у меч и у врло равноправном дуелу успио већ на другом сервис гему Ђоковића да избори двије брејк шансе али није успио да их реализује за вођство.

Ђоковић је први дошао до брејка на средини првог сета послије медицинског тајм-аута који је Шпанац затражио због проблема са леђима.

Већ у наредном гему Алехандар Давидович Фокина успијева да узврати брејком за изједначење али Ђоковић му потом поново одузима севис гем искористивши другу брејк, односно сет лопту, чиме је стигао до вођства у сетовима.

У наставку већ на самом почетку другог сета послије два одиграна поена Шпанац је због проблема са леђима морао да преда меч.

У трећем колу за пласман у четвртфинале Новак Ђоковић ће се надметати са Французом Гаелом Монфисом који је елиминисао Аустралијанца Алекса де Минора са 2:0 (7:5,6:4).

Ђоковић и Монфис се одлично познају јер су до сада на теренима одмјеравали снаге у 18 мечева, а побједе је у свима однио најбољи тенисер Србије.

ИЗВОРртрс
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: Уручење 15 станова избјеглим и расељеним лицима
Сљедећи текст„Лицидерско срце“ у Вишеграду