Насловна Најновије Јахорина: Претпродајом ски – карата озваничен почетак припрема за зимску сезону

Јахорина: Претпродајом ски – карата озваничен почетак припрема за зимску сезону

398
0

Олимпијски центар „Јахорина“ припреме за предстојећу зимску туристичку сезону озваничио је претпродајом ски – карата која је почела 20. септембра и трајаће мјесец дана, до 20. октобра 2023. године.

Претпродаја се односи на шестодневне и све вишедневне карте које су у претпродаји снижене за 10 одсто, а за кориснике Mastercard картице обезбијеђен је попуст за додатних 10 одсто.

Карте се могу купити путем web-shopa доступног на званичкој интернет страници Олимпијског центра, а цјеновник је такође доступан на њиховој званичној интернет страници.

Милена Черемиџић, стручни сарадник за односе са јавношћу Олимпијског центра „Јахорина“, гостујући у јутарњем програму Радија Источно Сарајево, позвала је скијаше да искористе попусте и њихову исплативост и тако избјегну сезонске гужве на ски – касама.

Она је за РТВИС истакла је да је ово само почетак попуста и повољности који посјетиоце Јахорине очекују ове сезоне.

„Ове сезоне,  обиљежићемо и 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара на Јахорини 1984. године, тако да ћемо и тим поводом обрадовати посјетиоце одређеним попустима. Такође, искористила бих и прилику да најавим догађаје које ћемо имати у јесењим данима. Дакле, у тој паузи од атрацкија, имаћемо digital snow, очекује нас концерт велике музичке звијезде чији идентитет нећемо још увијек откривати и имаћемо Мастерс изазов, гдје ће главна награда за побједника бити аутомобил. Дванаест такмичара, 160 километара, крећемо са НП Сутјеска – заиста нас очекује велики спектак“, додала је Черемиџић.

Скијаши ће ове године имати много чему да се радују на Јахорини, јер је Олимпијски центар проширио број ски стаза, тако да ће се ове године скијати на 52 километра припремљених стаза. Такође, урађена је и расвјета од километар и 800 метара, којом су повезане стазе Скочине, Пољице и стаза Ђоковић, тако да ће комплетна планина бити освијетљена за потребе ноћног скијања.

„Надограђен је и систем вјештачког осњежавања, што ће осигурати оптималне услове на стазама и врхунски снијег, тако да не сумњамо да ће и ова сезона бити успјешна као и многе до сада. Знамо да смо прошле године због недостатка падавина каснили мјесец дана са почетком скијања, али са овим надограђеним системом осњежавања обећавамо свим скијашима да ће моћи да скијају од самог почетка зимске сезоне“, изјавила је за РТВИС Милена Черемиџић, стручни сарадник за односе са јавношћу Олимпијског центра „Јахорина“.

Према њеним ријечима, обезбјеђујући безброј атракција и уживање у планини 365 дана годишње, Олимпијски центар „Јахорина“ стао је раме уз раме са познатим свјетским ски – центрима. Посјетиоци су то препознали, па је претходна љетна сезона оборила рекорде посјећености, обезбједивши промет од готово 1.900.000 КМ.

„То је 61 одсто више у односу на претходну љетну сезону. Са више од 20 љетних атракција, данас, 83. дана љетне туристичке сезоне, можемо са сигурношћу рећи да је ово једна од најуспјешнијих љетних сезона које је Јахорина досада забиљежила“, додала је Черемиџић.

Олимпијски центар „Јахорина“ ове њетне сезоне кроз бројне попусте учинио је планину доступном готово свим становницима града Источно Сарајево, са намјером да покажу да је Јахорина планина свих грађана Источног Сарајева.

Уколико још увијек нисте, љетне туристичке атракције на Јахорини можете испробати викендом викендом од 10.00 до 18.00 часова.

Званични датум почетка зимске туристичке сезоне још увијек није одређен, али Олимпијски центар ће путем друштвених мрежа јавност благовремено обавијестити о званичном отворењу зимске туристичке сезоне и догађајима који вас очекују тим поводом.

Претходни текстУ наредна три дана топлије, температура до 28 степени
Сљедећи текстУ четвртак традиционално дружење пензонера општине Источно Ново Сарајево