Насловна Најновије Ћосић и Короман на обиљежавању Дана града Новог Сада

Ћосић и Короман на обиљежавању Дана града Новог Сада

103
0
Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман, присуствовали су данас обиљежавању Дана града Новог Сада, побратима Источног Сарајева.
 
Ћосић је рекао да је било задовољство присуствовати обиљежавању данашњег дана у Новом Саду, једном од најљепших градова на овим просторима и мјесту које Источно Сарајево и све наше људе увијек дочека на најљепши могући начин.
 
„Хвала градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу и предсједници градске Скупштине Јелени Маринковић Радoмировић, на позиву да им се придружимо у обиљежавању овог значајног датума – 1. фебруара 1748. године, када је Нови Сад прије 276 година добио статус слободног краљевског града, као и име које данас носи“, истакао је Ћосић.
 
Градоначелник је навео да је Нови Сад град младости, спорта, културе, јаке привреде, град добрих људи, спремних да помогну свима којима је то потребно, у шта су се људи са наших простора много пута увјерили.
 
Slika može predstavljati 19 osoba i Ovalni ured
“ Зато сам поносан на чињеницу да смо одмах на почетку мандата у Градској управи Источног Сарајева, 2021. године, заједно покренули и у рекордном року завршили процедуру братимљења са Новим Садом. То је пријатељство које ћемо искрено и посвећено градити и јачати, стварати везе између два града и наших људи, везе које ће трајати на задовољство свих нас сада, али и будућих генерација, због којих све ово и радимо“, нагласио је Ћосић.
ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстПокренуте акције за помоћ гардистима Милораду Јелисавцу и Лази Грабовцу
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 1.2. (Видео)