Насловна Најновије Ћосић угостио основце – побједнике републичких такмичења „Мисли мине“ и „Познавање покрета...

Ћосић угостио основце – побједнике републичких такмичења „Мисли мине“ и „Познавање покрета Црвеног крста“

149
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, угостио је данас у Градској управи Источно Сарајево, ученике седмих и осмих разреда Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, побједнике недавно одржаних републичких такмичења „Мисли мине“ и „Познавање покрета Црвеног крста“.

Пријему су, осим ученика, присуствовали и наставник Славица Говедарица и директор ове школе Драган Јововић.

Градоначелник Ћосић изразио је задовољство због чињенице да су ови ученици представници једине школе у Републици Српској, која је освајач „дупле“ медаље на овим такмичењима.

Ћосић је током разговора упознат са комплексношћу такмичења, броју задатака и теоријским и практичним дијеловима, које су  ученици морали да савладају како би били најбољи.

Он је додао да је изузетно значајно то што су сви ученици одлични ђаци и будући „вуковци“, као и чланови различитих спортских колектива на подручју Источног Сарајева, додавши да млади људи своје вријеме треба квалитетно да утроше у дружењу са пријатељима, читању књига и осталим здравим и корисним активностима.

Ћосић је, током разговора поручио ђацима да увијек раде на себи и да константно уче и напредују, те да посљедично и друштво од тога стиче одређену корист, казавши да је изузетно важно да су они, као још увијек млади људи од 12 и 13 година, свјесни колико је важно помагати другим људима.

Наставница Говедарица навела је да ђаке у априлу наредне године очекује државно такмичење „Мисли мине“, на ком ће ови основци имати прилику да покажу своја досадашња знања.

На данашњем пријему, директор Јововић изразио је захвалност Градској Управи Источно Сарајево и градоначелнику Ћосићу, на досадашњој подршци која је пружена овој школи и њеним ученицима и наставницима.

ИЗВОРГрадска управа Источно Сарајево
Претходни текстФонд ПИО објавио услове за остваривање права на старосну пензију у 2024. години
Сљедећи текстУ Палама потврђено шест случајева заразе код дивљих свиња