Насловна Најновије Ћосић упутио честитку Медицинском факултету поводом 30 година постојања и успјешног рада

Ћосић упутио честитку Медицинском факултету поводом 30 година постојања и успјешног рада

205
0

Честитку градоначелника Источног Сарајева, Љубише Ћосића, преносимо у цјелости.

„Ректору Милану Кулићу, декану Дејану Бокоњићу, професорима, асистентима, студентима и свим запосленима на Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву честитам велики јубилеј – 30 година овог факултета.

Ово је један од најпрепознатљивијих факултета у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву, на којем студира око 2.000 студената, од чега 330 на енглеском језику, и то из више од 20 земаља региона и свијета – Италије, Норвешке, Азербејџана, Јапана, Индије, Шриланке, Турске.
 
Та чињеница није од огромног значаја само за факултет, него и цијели Универзитет у Источном Сарајеву, који на овај начин добија своје амбасадоре широм свијета, а што ће, увјерен сам, довести до тога да се све више страних студената одлучује за студирање на Медицинском факултету у Фочи.
 
Као градоначелнику Источног Сарајева, посебно ми је драго што је данас Студентски дом у Фочи постао Студентски центар „Др Бориша Старовић“, као и што је испред Музеја Фоча откривана биста академика Старовића.
 
Овај чувени љекар, научник, професор и хуманиста био је први декан Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и ректор у, како многи кажу, најтежим временима за Универзитет.
 
Велики човјек којег ће се Источно Сарајево увијек сјећати и по којем смо прије неколико година назвали и једну улицу у општини Источно Ново Сарајево. Печат који је оставио на овом граду, нашем Универзитету и Медицинском факултету ни вријеме не може избрисати“, навео је Ћосић у честитки.
ИЗВОРртвис
Претходни текстКаран: Грађанин Шмит и Уставни суд највећи фактори дестабилизације БиХ
Сљедећи текстСутра сунчано, температура до 30 степени