Насловна Најновије Ћосић: У понедјељак дигнимо глас за заштиту Српске и њених институција

Ћосић: У понедјељак дигнимо глас за заштиту Српске и њених институција

220
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић позивао је суграђане да у понедјељак, 20. новембра, у што већем броју дођу на народни скуп „Бранимо Српску“ у Источном Новом Сарајеву и заједно дигну глас за заштиту Републике Српске и њених институција, за слободу и достојанство српског народа.

Ћосић је поручио да грађани масовним одзивом на скуп показују да ће бранити Српску слогом, мудрошћу и свим демократским средствима заснованим на правима која јој припадају по уставним рјешењима и Дејтонском мировном споразуму.

– Република Српска је, попут Косова и Метохије, наша најскупља ријеч и нити ћемо је заборавити, нити ћемо је се одрећи, нити ће нам је из живота отргнути разноразни странци, њихови послушници и сарајевски унитаристи који морају знати да ћемо се и као народ и као Република питати за све у државној заједници БиХ, у уставном капацитету који нам припада и који не могу окрњити – истакао је Ћосић.

Ћосић је напоменуо да су становници овог града и цијеле Сарајевско-романијске регије имали историјску улогу у стварању Републике Српске, као и одбрани српског народа и његових вјековних огњишта током Одбрамбено-отаџбинског рата, положивши огромне жртве на олтар српства и наше слободе.

Према његовим ријечима, Срби су се својом саборношћу, патриотизмом, непоколебљивом вољом и љубављу одупрли свим настојањима да их различити центри моћи претворе у обесправљену мањину на сопственој земљи и одважно, носећи крст достојанства, части и поноса, изградили сасвим нови град који је данас украс и један од најважнијих центара Републике Српске.

– Како тада, тако и данас у миру, људи овог краја стоје на истом бранику, свјесни да за Србе нема слободе без њихове државе. Дошао је тренутак да то јасно и гласно поручимо са свенародног окупљања под слоганом `Бранимо Српску` на којем ћемо изнова показати да је Република Српска за нас светиња и да су надлежности њених институција и њена имовина темељ опстанка српског народа на огњиштима и кућни праг свих нас -навео је Ћосић на „Фејсбуку“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМеђународни дан посвећен малим дивовима
Сљедећи текстПромјенљиво вријеме током викенда