Насловна Најновије Бесон: Ђоковић је усамљен у тенису као и писци у стварању

Бесон: Ђоковић је усамљен у тенису као и писци у стварању

182
0

Чувени француски писац Патрик Бесон, велики пријатељ Србије, као гост Београдског сајма књига, поводом своје нове књиге о Новаку Ђоковићу изјавио је синоћ да је писање и играње тениса веома слично, јер их одликује самоћа, способност да се буде сам са собом.

Књижевно вече у организацији издавачке куће „Еигоја“, посвећено објављивању превода књиге „Одбијам, рат звезде“ (2022) великог француског књижевника Патрика Бесона одржано је синоћ у сали „Американа“ Дома омладине Београда.

Осим аутора, о књизи су говорили књижевни преводици – Татјана Шотра и др Милош Константиновиа, издавач Жарко Еигоја, док је модератор посебног разговора са Бесоном била Мелиха Правдиа, уредник Радио Београда 2.

Књига анализира дијелом познате непријатности које су се десиле Новаку Ђоковићу почетком ове године на свјетском шампионату у Аустралији.

– Велика иронија се налази у цијелом том случају. Новак је претходно девет пута освојио Аустралиан опен, а онда одједном тамо му више не дозвољавају да игра. Аустралију је сматрао својом земљом, а преко ноћи је постао тамо непожељан – подијелио је Бесон своје прве утиске о том случају који је потресао цио свијет, не само спортску сферу.

Угледна француска издавачка кућа „Louison éditions“, објавила је током овог мјесеца нову књигу „Одбијам“ ( Djokovia, Le Refuse), а домаћа издавачка кућа „Чигоја штампа“ из Београда је дјело о нашем најуспјешнијем тенисеру публиковала у едицији „Дисидент“.

– Новак се тада нашао у затвору, односно није могао да се креће ван тог смјештаја, што је невјероватно, а све то зато што није вакцинисан против Ковида 19. Дакле спријечен је да учествује на турниру и да ради оно у чему је толико успјешан, најбољи на цијелом свијету – говорио је Патрик Бесон, познат у свијету као борац за очување правих традиционалних вриједности.

Бесон је истакао да се и он сам тада нашао збуњен зашто је Новак преузео на себе толики ризик да се не вакцинише када је знао да може имати огромне проблеме и посљедице, не само у Аустралији, већ читавом свијету у ери пандемије корона вируса

 

ИЗВОРагенције,
Претходни текстЋосић: Казани – кап у мору стварног броја убијених сарајевских Срба
Сљедећи текст27. Међународног Фестивала малих сцена и монодраме од 01 – 05. новембра 2022. године