Насловна Вијести Република Српска Бесплатни уџбеници за 45.000 основаца

Бесплатни уџбеници за 45.000 основаца

266
0

Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило је додатних 1,7 милона КМ за бесплатне уџбенике за основце, а укупна издвајања у наредној школској години за 45.000 ученика износе 6.200.000 КМ.

Бесплатни уџбеници биће обезбијеђени за све ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа, побједнике на републичким такмичењима, те ученике од петог до деветог разреда који су треће и наредно дијете у породици са троје и више дјеце, саопштено је из ресорног министарства.

„Министарство породице, омладине и спорта обезбиједило је 250.000 КМ за набавку бесплатних уџбеника за око 1.150 ученика“, наводи се у саопштењу.

Ово министарство ће и за наредну школску годину обезбиједити бесплатне уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце, и то за ђаке од петог до деветог разреда.

„За бесплатне уџбенике Влада Републике Српске обезбиједила је додатна средства и она сада износе више од 6.450.000 КМ. У наредној школској години бесплатне уџбенике добиће око 46.000 ученика основних школа, а ова мјера треба да се посматра као подршка породицама у оквиру популационе политике али и као подршка нашим талентованим младим људима који су будућност Републике Српске“, рекла је министар просвјете и културе Наталија Тривић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишеград сутра домаћин фестивала „Лицидерско срце“
Сљедећи текстУ другом року планиран упис 881 студента