Насловна Вијести Источно Сарајево У другом року планиран упис 881 студента

У другом року планиран упис 881 студента

236
0

У прву годину првог циклуса студија у академској 2022/2023. години на Универзитету у Источном Сарајеву у другом уписном року планиран је упис 881 студента.

Предвиђен је упис 535 студената на буџет, 148 на самофинансирање, док је план да се упише и 107 страних, те 91 ванредни студент.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 29. августа, а завршава 2.
септембра, наведено је сајту Универзитета у Источном Сарајеву.

Полагање пријемног испита је 5. септембра са почетком у 9.00 часова у свим чланицама ове високошколске установе /на Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит биће одржан 5. и 6. септембра са почетком у 9.00 часова/.

Факултети који нису попунили слободна мјеста у другом уписном року Универзитета у Источном Сарајеву могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. септембра.

Објављивање резултата конкурса је до 7. септембра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата почиње 12. септембра, а завршава се 16. септембра.

Основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија је завршено четворогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству.

Кандидати који конкуришу за упис полажу пријемни испит или испит за провјеру склоности и способности.

Детаљније информације о условима уписа у прву годину првог циклуса студија у академској 2022/2023. години у другом уписном року заинтересовани могу да пронађу на сајту Универзитета у Источном Сарајеву.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБесплатни уџбеници за 45.000 основаца
Сљедећи текстБожовић: За капиталне инвестиције три милиона КМ