Насловна Вијести Источно Сарајево Божовић: Институције хитно да реагују на гнусне лажи у филму „Сарајево сафари“

Божовић: Институције хитно да реагују на гнусне лажи у филму „Сарајево сафари“

189
0

Начелник општине Источне Илиџе Маринко Божовић сматра да је документарни филм „Сарајево сафари“ још један организован, систематски и гнусан напад на Србе, жртве и страдалнике из овог народа, те да институције Републике Српске хитно морају да одговоре на такве лажи.

– Документарни филм `Сарајево сафари` о којем не престаје да се говори и пише, чиме му се, нажалост, даје огроман медијски простор и диже рејтинг, може да шокира само оне који не вјерују у организовани и системски напад на српски народ – изјавио је Божовић Срни.

Он каже да је о филму сазнао из медија, те да на основу исјечака које је погледао може да каже да је ријеч о још једном гнусном доказу напада на Србе, овај пут од аутора који је својим лажима и измишљотинама пљунуо на српски народ на који је већ годинама усмјерена свјетска хајка.

– Одговор наших институција на овакве лажи мора бити хитан. Сматрам да се институционално морамо борити против оваквих напада, али ме, с обзиром на простор на којем живимо, још више заболи када нам други краду језик, присвајају ћирилицу, крчме наше духовно насљеђе – навео је Божовић.

Он је оцијенио да аутори без кредибилитета, угледа и интегритета, какав је извјесни Миран Зупанич, оваквим измишљотинама скрећу пажњу јавности на себе, док их финансирају они чија је мисија уништити углед српског народа.

– Није успјело многима прије, па неће ни њему – поручио је Божовић.

У документарном филму „Сарајево сафари“ словеначки режисер и сценарста Миран Зупанич тврди да су богати странци плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају по цивилма у ратном Сарајеву, а да су стизали из Београда хеликоптером Војске Југославије.

ИЗВОРСрна
Претходни текстВече бесједе одржано у Источној Илиџи(ВИДЕО)
Сљедећи текстПотписан уговор о реконструкцији зграде Универзитета у Источном Сарајеву(ВИДЕО)