Насловна Најновије Булошчић: Спремни за зимску сезону

Булошчић: Спремни за зимску сезону

180
0

Предузеће „Романијапутеви“ спремно дочекују предстојећу зимску сезону током које ће одржавати проходност на око 620 километара магистралних и регионалних путева у Сарајевско-романијској и Горњодринској регији, речено је Срни у овом предузећу.

Технички директор у овом предузећу Драган Булошчић нагласио је да је расположива механизација припремљена, обезбијеђен посипни материјал, односно со и абразивни материјал и да у сваком тренутку могу да изађу на терен, уколико почне падати снијег на подручју 14 општина у овом дијелу Републике Српске.

Према његовим ријечима, „Романијапутеви“ имају довољно механизације утоваривача, грејдера, трактора, фреза и специјалних возила за одржавање саобраћајница у зимском периоду, а у случају већих сњежних падавина отвориће додатне пунктове.

Булошчић је рекао да екипе овог предузећа са првим појавама ниске температуре обилазе дионице на којима би могла да се појави поледица и реагују на вријеме, те поручио возачима да повећају опрез уз обавезно посједовање зимске опреме.

Он је подсјетио да су Сарајевско-романијска и Горњодринска регија познате по планинским превојим Романија, Требевић, правцима према Јахорини, Хан Пијесаку и Борикама који због надморске висине изнад 1.000 метара захтијевају више посла за путаре, али повећан опрез за возаче.

Булошчић је навео да се магистрални и регионани путеви одржавају према приоритетима, те да се прво од снијега чисте магистрални путеви, а потом остали путеви подијељени у више приоритета.

Предузеће за одржавање, заштиту, реконструкцију и изградњу путева „Романијапутеви“ са сједиштем у Подроманији код Сокоца основано је 1992. године. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаставити са враћањем надлежности
Сљедећи текстУ плану увођење нове методе лијечења у Болници „Србија“