Насловна Најновије Бјелица: Забрана скупа – јасна порука да Срби у Сарајеву нису безбједни

Бјелица: Забрана скупа – јасна порука да Срби у Сарајеву нису безбједни

174
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је да је било за очекивати да сарајевска полиција забрани одржавање протеста Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ, планираног за сутра испред Суда и Тужилаштва БиХ, али да су тиме послали јасну поруку да Срби у Сарајеву нису безбједни.

– Вјероватно је процијењено да је скуп ризичан, самим тим је одлука очекивана. Али и то шаље јасну поруку. Срби у Сарајеву нису безбједни и нико им од 1992. до данас не гарантује безбједност – оцијенио је Бјелица у изјави Срни.

Он је напоменуо да је и краљ Стефан Твртко у Сарајево „стигао под велом ноћи“, са натписом нетачним једнако као што је и онај на Казанима, што јасно говори о намјери Бошњака да фалсификује и српску историју и догађаје из протеклог рата.

Коментаришући изјаву федералног министра унутрашњих послова Раме Исака да сутра неће бити дозвољено ни окупљање Срба на линији разграничења са ФБиХ, Бјелица је рекао да су Срби конститутиван народ и да, као и остали, имају право да укажу на све што сматрају да је неправда и да угрожава њихов суверенитет.

– Бошњачки политичари, оваквим потезима, као да се труде да Србима одузму што више уставом загарантованих права, не схватајући да тиме још више збијају редове српског националног корпуса – истакао је Бјелица.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић изјавио је да Срби, упркос забрани, неће одустати од мирног окупљања у знак подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника“ Милошу Лукићу против којих је подигнута оптужница, те позвао Србе да сутра дођу на линије разграничења са ФБиХ у својим општинама и градовима и обуставе саобраћај на 30 минута.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМинистар унутрашњих послова ФБиХ: Спријечићемо окупљање на међуентитетској линији
Сљедећи текстУ новој педагошкој години 120 дјеце у вртићу „Невен“