Насловна Најновије Бјелица због америчких санкција приморан да угаси рачун у банци

Бјелица због америчких санкција приморан да угаси рачун у банци

170
0

Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица, рекао је да је због америчких санкција прошле седмице био приморан да угаси рачун у банци.

„Позван сам из банке на разговор и прошле седмице је мој рачун угашен из тог разлога“, рекао је Бјелица за „Глас Српске“.

Он је истакао и да се притисци Америке мијењају од времена до времена и примјењују према приликама за нове ударе на Републику Српску.

Након што су из СДС-а најавили да ће им рачун због америчких санкција бити затворен, Бјелица је навео да је Српска демократска странка преживјела многе кризе у протеклом периоду па ће и најновије ударе.

Он је додао да је СДС странка која посједује велико искуство и преживјела је протеклих тридесет и више година, те самим тим има знања и умијећа да преброди и ову потенцијалну кризу.

Бјелица је подсјетио да га је америчка Канцеларија за контролу страних средстава при Министарству финансија, првог ставила на листу, када је некадашњи високи представник Педи Ешдаун, започео праксу смјена демократски изабраних политичара Републике Српске из СДС-а. Такође, нашао се и на листи Европске комисије.

Био је, напомиње, оптужен да је дио мреже која скрива предсједника Радована Караџића, а у одлуци је стајало да ће санкције трајати док не буде доступан суду, док оптужница не буде повучена или док тако не одлучи високи представник.

„Међутим, како нисам био дио никакве мреже, ово је било сувишно, а бесмислено је постало након 2008. године, када је Караџић ухапшен“, појаснио је Бјелица.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПарламент Српске усвојио Нацрт изборног закона Српске
Сљедећи текстПочињу “Чучкови књижевни сусрети“