Насловна Најновије Почињу “Чучкови књижевни сусрети“

Почињу “Чучкови књижевни сусрети“

104
0

„Чучкови књижевни сусрети“ почињу данас на Хан Пијеску, а током манифестације овогодишњем лауреату Недељку Симанићу из Котора, биће уручена награда „Чучкова књига“ за роман „Сукубус“, објављен у 2023. години.

Током манифестације, коју организује Народна библиотека „Бранко Чучак“ овогодишњем лауреату Недељку Симанићу биће уручена награда „Чучкова књига“ за роман „Сукубус“, објављен у 2023. години, најаваљено је из ове установе.

Манифестација почиње у 12.00 часова програмом „Бранкова клупа“ у кино-сали Дома културе на Хан Пијеску, у оквиру које ће бити приказана представа „Чаробна метла“ у продукцији Позоришта за дјецу „Велики мали принц“.

Предвиђено је да сутра, другог дана манифестације, у 11.00 часова буде положено цвијеће на гроб Бранка Чучка у градском гробљу „Богаз“, а у 12.00 часова у читаоници Народне библиотеке на Хан Пијеску биће одржано предавање Јелене Калајџије о теми „Пут до читаоца висококвалитетних захтјева“.

Књижевни портрет Невена Милаковића почеће од 13.00 часова на коме ће, осим Милаковића, говорити директор издавачке куће „Асоглас“ Дејан Спасојевић.

Изложба карикатура „Писац црта писце“, аутора Мирка Вуковића планирана је истог дана од 14.00 часова.

На централној манифестацији „Чучкових књижевних сусрета“, која ће почети у 18.00 часова, овогодишњем лауреату Симанићу из Котора биће свечано уручена награда „Чучкова књига“ за роман „Сукубус“, најбољу дебитантску књигу објављену у 2023. години.

Организатор „Чучкових књижевних сусрета“ је Народна библиотека која носи име овог ствараоца, а покровитељи манифестације су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Хан Пијесак.

Бранко Чучак /1948-2008/, пјесник, романописац, приповједач, драматург, публициста и есејиста, провео је дјетинство и рану младост на Хан Пијеску, гдје и сахрањен.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБјелица због америчких санкција приморан да угаси рачун у банци
Сљедећи текстКустурица: Ја сам већ држављанин Русије, јер је јако волим