Насловна Најновије Бјелица: Подршка институцијама Српске и предсједнику Додику

Бјелица: Подршка институцијама Српске и предсједнику Додику

922
0

Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица изјавио је да подржава институцију предсједника Републике Српске, а тиме и Милорада Додика, као и све институције Српске и поручио да само народ може одлучити ко ће штитити интересе грађана Републике Српске.

Бјелица је подсјетио да је СДС у Народној скупштини Републике Српске подржао законе које је потом предсједник Републике био дужан да потпише, а Службени гласник да објави.

– СДС је основао институције Републике Српске, градио их је у миру, потом у рату, те послије рата, самим тим и функцију предсједника Републике. Да сам био на мјесту Лукића исто бих учинио – навео је Бјелица у изјави Срни.

Према његовим ријечима, мора се разликовати личност од функције, јер поистовјећивање води у диктатуру и претполитичко вријеме.

Бјелица је упозорио и на, како је рекао, неформалне групе које хоће да врше повремено „провјетравање“ на поличкој сцени смјењујући политичаре који им сметају, као што су некад радили са функционерима СДС-а, и доводећи њима подобне.

„Ако појединци не признају, односно сматрају да неко није њихов предсједник, то не значи да може да не плаћа порезе и доприносе и да буде изван система. Самим тим вербално непризнавање не значи да тај, уколико тако мисли, није дао допринос изградњи трга, болнице, школе или вртића“, рекао је Бјелица осврћући се на изјаве појединца из опозиције који кажу да не признају предсједника Републике Милорада Додика.

Он је нагласио да посао политике, односно политичара јесте да каналише процесе и да ствара оквир за бољи и квалитетнији живот грађана.

– Све што се створи и изгради резултат је усмјеравања средстава свих пореских обвезника у Републици Српској. Треба рећи да су неки од пројеката помогли или реализовали порески обвезници из Србије – напоменуо је Бјелица.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСрбија против Украјине стартује на ЕП
Сљедећи текстДелегација општине Источно Ново Сарајево у посјети Босанском Грахову