Насловна Вијести Источно Сарајево Бјелица честитао први дан школе

Бјелица честитао први дан школе

199
0

Честитку начелника општине Соколац, Милована Бјелице, преносимо у цјелости:

Поштовани наставници и професори, уважени родитељи, драга дјецо, пред нама је нова школска година. Као начелник општине Соколац у име општинске управе желим да вам пожелим срећу у раду и учењу. Да нам   школска 2022/2023. година буде успјешнија и боља од претходне.

Драги ученици желимо вам да у ову школску годину кренете с осмијехом на лицу, са обновљеном енергијом и оптимизмом, те да је завршите са успјехом и добрим резултатима. Посебну добродошлицу желимо првачићима, уз жељу да им улазак у учионице и школске клупе буде почетак прелијепог пута у један посебан дио живота, а школа буде и остане мјесто среће, дружења и радости.

Просвјетним радницима, који имају једну од најодговорнијих, али и најљепших улога у животима нових генерација желимо да и даље својим радом и личним примјером, наставе преносити знања.

Драги родитељи, негдје на интернету сам наишао на занимљив текст који је поучан и који ћу овом приликом подијелити са вама:

„Почиње школа па Вас молим да ако сте у прилици, сједнете са својим дјететом на пет минута и објасните му да висок, низак, буцмаст, мршав, носи наочале, има дијагнозу, да ли је црн или бијел или је другачије обучен, које је вјере и нације не утичу на дружење и пријатељство те да су сви исто вриједни.

Учите дјецу да се не смију ником изругувати!

Нема ништа лоше у томе да сваки дан носите исте ципеле. Објасните им да кориштени руксак носи исте снове као и нови.

Научите их да не одбацују никога зато што је „другачији“ или зато што нема исте могућности као други.

Такође им објасните да задиркивање боли.

Учите дјецу на вријеме да буду људи!“

        ОБРАЗОВАЊЕ ПОЧИЊЕ КОД КУЋЕ!

ИЗВОРмилован бјелица фб
Претходни текстПочела примјена споразума о личним документима
Сљедећи текстСутра почиње изборна кампања