Насловна Вијести Источно Сарајево Висока школа за услужни бизнис Соколац – Источно Сарајево: РЈЕШЕЊЕ О АКРЕДИТАЦИЈИ...

Висока школа за услужни бизнис Соколац – Источно Сарајево: РЈЕШЕЊЕ О АКРЕДИТАЦИЈИ ЗА НАРЕДНИХ ПЕТ ГОДИНА

264
0

Висока школа за услужни бизнис Соколац – Источно Сарајево средином августа добила је рјешење о акредитацији за период од 2022. до 2027. године, што подразумијева да су дипломе стечене на овој школи признате у цијелом свијету и не подлијежу никаквим верификацијама.

Директор Високе школе за услужни бизнис Огњен Бакмаз подсјетио је да ова школа испуњава све стандарде квалитета у области високог образовања, те да је процес реакредитације трајао дуже од предвиђеног времена због пандемије вируса корона.

– Поступак реакредитације је трајао непуне три године и извршена је комплетна процедура. Након Извјештаја којим се потврђује испуњеност свих критеријума за акредитацију, који је добијен у јуну, тражила се сагласност Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета Босне и Херцеговине, а потом је Агенција за високо образовање Републике Српске издала рјешење о акредитацији, које важи од 28. јула 2022., до 27. јула 2027. године – навео је Бакмаз.

Бакмаз је додао да је у јулу седам професора у оквиру Ерасмус пројекта боравило на Универзитету Џену (Jaenu) у Шпанији, док ће се други Ерасмус пројекат реализовати од 24. до 28. августа са представницима партнерских организација из Белгије, Турске, Италије и Румуније.

– Висока школа је носилац овог пројекта и у поменутом термину ће се одржати радни састанци, а већ у другој половини новембра очекује се посјета око тридесет студената из Белгије и Турске нашој установи, гдје ће боравити седам дана. Назив пројекта је „Не дискриминацији/Поштовање“ а циљ је смањење дискриминације међу популацијом узраста од 18 до 30 година. Пројекат подразумијева активности којима ће се утицати у правцу смањења предрасуда и дискриминације према избјеглицама, припадницима рањивих група и мигрантима. У овим активностима ће учествовати представници студената омладине и омладинских лидера из ових земаља. Планирано је да се пројекат реализује у форми радионица, презентација и едукација од стране стручних лица која се професионално баве питањима борбе против дискриминације у свијету, укључујући и професоре Високе школе за услужни бизнис – појаснио је он.

Конкурс за други уписни рок на Високу школу за услужни бизнис биће објављен 01. септембра и трајаће до 24. септембра када ће бити одржан и пријемни испит. Настава почиње у првој седмици октобра и траје до почетка јануара.

ИЗВОРСоколац срце Романије
Претходни текстХан Пијесак: Попуњен сав расположиви капацитет вртића “Дијана Будисављевић“
Сљедећи текстУ Београду мурал посвећен Дарији Дугиној