Насловна Uncategorized Вишковић: Приоритет – даље унапређење стандарда пензионера

Вишковић: Приоритет – даље унапређење стандарда пензионера

155
0
Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да су редовна исплата пензија и активности на даљем унапређењу стандарда и положаја пензионера приоритет Владе Републике Српске, те да је ребалансом буџета издвојено више средстава за исплату пензија у односу на првобитан план.
 

– У Републици Српској прво се врши исплата пензија, а затим свих осталих давања из буџета – рекао је Вишковић и подсјетио да су пензије у Српској од 2013. године увећане за 75 одсто.

На састанку са делегацијом Удружења пензионера Републике Српске, коју је предводио предсједник Ратко Трифуновић, разговарано је о предстојећем редовном годишњем усклађивању и о могућности повећања пензија, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Делегација Удружења пензионера захвалила је премијеру и Влади Српске на одговорном односу према пензионерима и свему што чине да би у континуитету био побољшаван стандард најстарије популације грађана у Српској.

Осим разговора о могућностима даљег унапређења положаја пензионера у Републици Српској, било је ријечи и о наставку подршке Владе бањском лијечењу пензионера, активностима Удружења пензионера, као и о осталим актуелним питањима.

На састанку је истакнута веома добра сарадња Владе и Удружења пензионера.

Састанку су присуствовали министар финансија Републике Српске Зора Видовић, предсједник Скупштине Удружења пензионера Слободан Брдар, директор Фонда пензијског и инвалидског осигурања Младен Милић и директор Пореске управе Српске Горан Маричић. 

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстФонд ПИО: Малигне болести – најчешћи узрок губитка радне способности
Сљедећи текстАлексић: Осиромашени уранијум не убија само Србе; И Албанци поднијели тужбе против НАТО