Насловна Најновије Власеничка „Просвјета“ и глумац Милош Лучић ђаке уче тајнама глуме

Власеничка „Просвјета“ и глумац Милош Лучић ђаке уче тајнама глуме

189
0

Власенички ученици ће, захваљујући Општинском одбору СПКД „Просвјета“ Власеница, у наредних мјесец дана имати прилику да уче тајне глумачког заната.

„С обзиром на то да у нашим школама има много талентованих ђака који воле да рецитују и глуме, који учествују на различитим догађајима у нашем граду, од тематских школских приредби па до општинских манифестација, дошли смо на идеју да организујемо драмске радионице на којима би они могли научити много тога корисног за глуму и уопште за сценски наступ.Од идеје до реализације није прошло много. Контактирали смо мастер глумца Милоша Лучића и договорили се да он мјесец дана, сваког понедјељка, долази у Власеницу и наше ђаке учи основама свог позива“, наводе из ,,Просвјете“.

Интересовање је велико и осим ученика из власеничких школа, основне и средње, радионицама могу присуствовати и млађи Власеничани којима је глума љубав.

Милош Лучић већ има богато искуство као предавач глуме у новосадском Драма студију и Театру 34.

,,Они који буду похађали његове радионице моћи ће много тога научити“, рекла је Споменка Савиновић, предсједница власеничке „Просвјете“.

Како су радионице замишљене, објаснио је Милош Лучић, мастер аудиовизуелни умјетник – глумац.

„Глумачке радионице састоје се од низа вјежби и игара које позитивно утичу на концентрацију и пажњу, ослобађају полазнике од треме и страха од сценског наступа, али и побољшавају дикцију, артикулацију, гестикулацију, самопоуздање. Полазници ће бити распоређени у три групе, према узрасту, а радионице ће бити у просторијама Основне школе „Вук Караџић у Власеници“, објашњава Лучић, који има и посебан мотив да своје знање пренесе младим Власеничанима.

„Прве мјесеце живота сам провео у Власеници и ту ми је најближа родбина, тако да осећам огромну потребу да своје знање подијелим са младима у крају из којег потичем“, додаје Лучић.

Милош Лучић је дипломирао у класи Бориса Исаковића, а мастерирао у класи Ервина Брава и Леона Лучева на Академији умјетности у Новом Саду. Публици је познат из бројних телевизијских пројеката од којих су најзначајнији : Дара из Јасеновца, Краљ Петар I, Државни службеник III, Јутро ће променити све. Игра у више позоришних представа за дјецу и одрасле у Србији и региону, а као предавач глуме ради у Драма студију и Театру 34 у Новом Саду. Укључен је и у све културне активности града Требиња.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстДјечији сајам 13. и 14. маја у Источном Сарајеву
Сљедећи текстПад цијена горива у Српској