Насловна Вијести Република Српска Вучић: Историјски тренутак захтијева јединство Срба под заставом мира и живота

Вучић: Историјски тренутак захтијева јединство Срба под заставом мира и живота

178
0

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Бијељини да овај историјски тренутак захтијева да се Срби уједине под својом заставом – заставом и мира и живота.

„Хоћу да говорим данас и о заставама наших разлика које морамо да ујединимо да би свака од њих имала слободу и да бисмо сви ми заједно имали своју Србију и своју Српску“, истакао је Вучић на обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Он је нагласио да данашњи изазови нису много мањи него они са којима је била суочена генерација која је побиједила у Првом свјетском рату.

„Нису, јер и данас, иако то не желимо да видимо, можемо да изгубимо све оно што су у једном тренутку изгубили и они – и слободу, и државу, и животе. Морамо коначно да схватимо и да наше неслоге, наше нарцисоидне, а мале разлике, бију битке у којима нико не може да победи, осим оних који желе слабу и поражену и Србију и Српску“, напоменуо је Вучић.

Вучић је истакао да је у вријеме када је српска војска под српским заставама кренула у ослобађање Србије постојало јединство свих различитих, сељака и грађана, војника и официра, православних, али и других, јер је то био једини начин и једини пут до слободе.

„Прво смо морали да се ујединимо да бисмо наше различитости могли да представимо као слободне“, рекао је Вучић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочело уређење локације за градску гаражу
Сљедећи текстОдржан историјски час поводом Дана српског јединства