Насловна Најновије Вучић: Увек ћу да подржим Републику Српску и Додика

Вучић: Увек ћу да подржим Републику Српску и Додика

54
0

Предсједник Србије Александар Вучић, поручио је данас у Мостару, да ће увијек и у свему подржати Републику Српску и предсједника Милорада Додика.

„Он је у праву за једну ствар – ако ви кршите процедуре унутар једне земље око најтежих питања, моралних, политичких и правних дисквалификација, и на то не реагује нико, напротив, сви споља прихватају као нешто нормално – онда ту нешто није нормално“, изјавио је Вучић новинарима у Мостару.

Вучић је рекао да Додик најбоље зна шта ће са Републиком Српском и да се одлично разумије у интересе Српске, али да га је замолио да се причека још два дана, у нади да ће можда нешто бити предузето.

Он је једној новинарки сугерисао да се не труде више да обмањују народ.

„Проблем је у томе што измишљате, што не можете да се држите чињеница. Ви у Сарајеву морате да измислите нешто“, рекао је Вучић.

Вучић је поновио да ће Србија подносити приједлоге резолуција о Јасеновцу, Крагујевцу, Краљеву, Јајинцима и многим другим стратиштима.

„Нећемо ми да кажемо ко је то починио“, рекао је Вучић и напоменуо да се у Сребреници јесте десио ужасан злочин и да није никакав проблем да неко дође и покаже пијетет, те замолио да се више не спекулише о пресудама које нису такве каквима их представљају.

Предсједник Србије је оцијенио да је ситуација компликована и комплексна.

„Наша порука је да покушавамо да сачувамо мир, да не користимо сваку прилику да говоримо лоше једни о другима, да се не хватамо за гушу у сваком тренутку… Ми нисмо никога напали ни оптуживали за било шта, а само погледајте са чим се суочавамо“, изјавио је Вучић.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништа БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година, Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстДодик: Уколико резолуција буде усвојена, слиједи миран разлаз
Сљедећи текстДодик, Вучић и Вишковић посјетили манастир Житомислић (Фото/Видео)