Насловна Најновије Додик: Уколико резолуција буде усвојена, слиједи миран разлаз

Додик: Уколико резолуција буде усвојена, слиједи миран разлаз

85
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је, уколико буде усвојена нова резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН, онда једино могућ миран разлаз у БиХ.

„Уколико се то нешто усвоји, онда је једино могуће да се ми мирно разиђемо у БиХ“, рекао је Додик новинарима у Мостару.

Он је поручио да након покретања ове приче у УН, треба очувати мир.

„Не желимо да живимо са народом који покушава да Србима стави тако срамне етикете, које уопште не заслужује. Прво, геноцид се није десио! Да се десио не би стално толико форсирали ту причу о нама“, рекао је Додик и истакао да је очигледно циљ свега да се направи мит о Сребреници, а она то није. Он је истакао да се прича о Сребреници, у којој још увијек није доказано да је више од 4.000 страдалих, а нико не спомиње Србе који су побијени.

„Више Срба је побијено у Сарајеву, него што је страдалих у Сребреници“, поручио је Додик.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН, једнострано је, без одлуке Предсједништа БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 свјетских експерата, закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници, нити на било ком другом мјесту.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУкрајина се разликује од Израела, Вашингтон се неће директно сукобити са Москвом
Сљедећи текстВучић: Увек ћу да подржим Републику Српску и Додика